Sweet & Zen
Sweet & Zen babymassage

Babymassage


Baby’s kunnen nog niet communiceren door middel van spreken, maar slaan net als volwassen spanningen op in hun lichaam. Deze spanningen kun je wegnemen met massage. Je raakt je baby aan met zachte vloeiende bewegingen en gebruikt hierbij heerlijk geurende massage olie.

De baby wordt zich bewust van waar zijn of haar lijfje begint en waar het ophoudt. Dat geeft een  veilig gevoel. Er wordt zelfs beweerd dat een gezond gevoel van begrenzing helpt om later beter eigen grenzen te kunnen aangeven en respect te hebben voor die van de ander.

Lichaamscontact is ontzettend belangrijk bij de mentale en fysieke ontwikkeling van baby’s. Met deze speciale massagetechnieken geef je jouw kindje een uitstekende start voor de rest van zijn of haar leven!

Wat zijn de voordelen van babymassage?

  • Contact tussen jou en je baby. De extra liefde die je kunt geven en natuurlijk genieten van een mooi intiem moment samen zijn.
  • Als jij je concentreert op je baby, ervaar je beter wat jouw baby wel fijn vindt en wat nog niet.
  • De massage stimuleert de bloedsomloop.
  • Tevens stimuleert het de spijsvertering en de groei van  baby.
  • Het vermindert spanning of obstipatie.
  • Huilbaby’s huilen aantoonbaar minder na regelmatige massages.

Voorafgaand aan de cursus vindt er eerst een intake gesprek plaats. Het is namelijk erg belangrijk om te weten of er sprake is van bepaalde allergieën bij de baby, heeft de moeder een zware bevalling gehad? Moet er rekening worden gehouden met bepaalde medicatie? Al deze vragen en meer, komen ter sprake tijdens het intake gesprek.

 

De cursus

De cursus duurt vier weken en de lessen 90 minuten per keer. De lessen zijn op verschillende manieren te volgen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een groepsles. De groepen bestaan uit maximaal zes deelnemers, op deze manier krijgt iedereen voldoende aandacht en kunnen de technieken op de juiste wijze worden overgebracht. Het is ook mogelijk om zelf een groep samen te stellen van maximaal zes personen.

Indien gewenst, worden de cursussen aan huis gegeven. Dit geldt overigens ook voor individuele cursussen. Enne heren, er is ook een speciale groep voor papa’s! Peuterspeelzalen kunnen een workshop of een totaal verzorgde teamdag boeken. De teamdag begint met een welkomstdrankje, gevolgd door de uitleg, daarna kijken we naar een film, dan volgt de demonstratie en natuurlijk ga je regelmatig zelf aan de slag. Tijdens deze dag wordt ook een uitgebreide lunch verzorgd.  Alle cursussen zijn inclusief een pakketje met 5 oliën zodat u thuis meteen zelf kunt oefenen met masseren.

De volgende thema’s worden behandeld tijdens de cursus

  • De zes zintuigen
  • Obstipatie en buikkrampen
  • Huilbaby’s
  • Tummy Tub