Sweet & Zen
Sweet & Zen babymassage

Over Sweet & Zen


En aan wie vertrouw je jouw kostbaarste bezit in je leven, jouw baby’tje, toe? Nou aan mij! Ik ben Xerina Kuhn (4-8-1991). In 2005 begon ik aan de studie SBAW (sociaal bewegingsagoog) op het CIOS in Goes. Een geweldige opleiding waar ik ontzettend veel heb geleerd, maar toch miste ik iets…… Ik wilde dolgraag werken met ‘probleemjongeren’, dus besloot ik van studie te wisselen.

Aan het Albeda in Rotterdam volgde ik de opleiding voor pedagogisch werker met als specialisatie jeugdzorg. Gelukkig sloot deze studie goed aan op mijn vorige opleiding, en kon ik deze HBO studie versneld binnen 1,5 jaar afronden.

Met mijn ervaring van het CIOS en pedagogisch werker op zak, vond ik al snel werk in een Schippersinternaat. Ik werkte hier met kinderen in de leeftijd van 13 tot 18 jaar en heb het hier in totaal 4 jaar lang erg naar mijn zin gehad.  Niet alleen hier kon ik mijn ervaring met jongeren uitbreiden, ik was ook werkzaam bij de BSO groep. Ik bedacht creatieve activiteiten en begeleidde de kinderen met hun huiswerk. Ik vond het heerlijk om de kinderen een fijne tijd te bezorgen.

En dan hoor ik je bijna denken: “Erg fijn hoor al die kennis en ervaring, maarree waar blijven de baby’s in dit verhaal….?” Die groep miste ik zelf ook, dus besloot ik mij daar vervolgens op te richten.  Ik volgde  de cursus ‘Shantala babymassage’ aan de massage academie in Apeldoorn.  Het was geweldig al deze nieuwe kennis op te nemen en wederom een nieuwe ervaring aan mijn diverse CV met kinderen en jongeren toe te voegen. Op 1 juli 2015 haalde ik hiervoor mijn diploma.

Ik haal ontzettend veel voldoening uit het geven van babymassages en ik wil deze kennis niet voor mezelf houden. Ouders en verzorgers moeten deze voldoening ook ervaren! Daarnaast denk ik dat babymassage ook een fijne toevoeging kan zijn voor peuterjuffen, babyconsulenten en andere beroepsgroepen die zich dagelijks bezig houden met baby’s.